...

Matuka Favorit

Fluen pulserer virkelig godt, og har - i lighed med mange småfisk - en fin gennemskinnelighed i vandet

En af landets bedste og mest innovative fluebindere står bag denne flue - nemlig Kern Lund (som i øvrigt er ophavsmand til flere "verdens-berømte danske" kystfluer). Matuka Favorit er en fantastisk smuk og enkel flue - det bør være en af favoritterne når der er småfisk i vandet.

Fluetype

Baitfish flue

Ophav

Kern Lund

Fluebinder

Kern Lund

Opfundet

Cirka 2005

En af landets bedste og mest innovative fluebindere står bag denne flue - nemlig Kern Lund fra Hundested (som i øvrigt er ophavsmand til flere "verdens-berømte danske" kystfluer). Matuka Favorit er en fantastisk smuk og enkel flue - det bør være en af favoritterne når der er småfisk i vandet.

Kern mener at matukafluer er oversete til kystfluefiskeri. Med denne fluetype udnytter man nemlig på fornem vis fjerens form til at skabe en fiskeimitaion. Samtidig pulserer de godt og har - i lighed med mange småfisk - en fin gennemskinnelighed. Derfor har Matuka Favorit en fast plads i Kern's flueæske. Iøvrigt ved siden af en version med mudlerhoved. Han bruger den i dagstimerne, hvorimod versionen med mudler hoved ofte anvendes i timerne hen mod solnedgang.

Jeg tror mange er enig i, at når det kommer til lethed, transparens og profil, så er der ikke meget, der slår denne Matuka Favorit. En fantastisk flue i det tidlige forår…

Fiskevejledning

Kern bruger Matuka Favorit i dagstimerne, hvorimod versionen med mudler hoved ofte anvendes i timerne hen mod solnedgang.

Bedste årstid

Forår-sommer-efterår

Mønsterbeskrivelse

Materialeliste Matuka Favorit
Krog: Frit, men 2x lang
Krop: Holografisk tinsel, gennemsigtig. Forreste del orange dubbing.
Rib: Uni Mono clear
Vinge: Lys hanehackle med sort bund.
Hackle: Fibre fra lys hanehackle med sort bund
Hoved: Sort bindetråd

Lignende fluer

En eller flere kystfluer med lignende egenskaber eller karakteristika

...
Lys Matuka Muddler

Ophav: Kern Lund

...
Perfect Transparent Baitfish

Ophav: Kern Leo Lund