...

Grizzlingen

Vanvittig hidsig flue, med en tydelig profil i vandet.

Erfaringen viser, at især hidsigt pinkfarvede fluer kan fange fisk i den kolde del af sæsonnen. Når fluen samtidig har en tydelig og fyldig profil, er den også bedre til at hidkalde havørredens opmærksomhed. Begge disse egenskaber findes i Tommy Holst's Grizzlingen.

Fluetype

Provokation flue

Ophav

Tommy Holst

Fluebinder

Tommy Holst

Opfundet

December 2014

Erfaringen viser, at især hidsigt pinkfarvede fluer kan fange fisk i den kolde del af sæsonnen. Når fluen samtidig har en tydelig og fyldig profil, er den også bedre til at hidkalde havørredens opmærksomhed. Begge disse egenskaber findes i Tommy Holst's nyeste kreation Grizzlingen.

Imitation eller provokation? Det spørgsmål har optaget fluefiskere og -bindere i over 100 år. Og det vil det nok blive ved med i flere generationer fremover. De fleste fluefiskere vil sandsynligvis anse Grizzlingen som en decideret provokationsflue; men vi ved reelt ikke hvad havørreden mener om den sag. Bliver fluen taget som noget spiseligt, eller anses den som et provokerende fremmedlegeme der ikke er velkommen i havørredens verden?

Grizzlingen er lavet af Tommy Holst, som i skrivende stund er nybegynder i fluebindingens håndværk. Ganske godt bundet Tommy :-)

Fiskevejledning

Med det hidsige fronthackle og den stærkt reflekterende krop er Grizzlingen en oplagt vinter flue, men den kan også fange fisk om foråret. Den fiskes varieret, alt efter forholdene.

Bedste årstid

Vinter-forår

Mønsterbeskrivelse

Materialeliste Grizzlingen
Krog: Tiemco 9394 eller Tiemco 777SP str. 6 eller 8.
Bindetråd: UTC FL. Cerise 140D.
Hale: Fibre fra Whiting rooster grizzly & Whiting rooster FL. pink fjer + 2-4 stråler pearl flash.
Krop: Pro salmo supreme/silver grey mixet med en smule pro salmo supreme/hot pink.
Kropshackle: Whiting rooster grizzly & Whiting rooster FL. pink fjer, lagt parallelt og tørnet sammen.
Fronthackle: Whiting rooster FL. pink fjer.
Hoved: Kuglekædeøjne i sølv 3mm. + Bindetråd

Bindevejledning

  1. Fastgør tråden og tørn den bagud, til ca. mellem krogspids og modhager.
  2. Tag fibre fra Whiting rooster grizzly + lidt fibre fra Whiting rooster FL. pink fjer (ca. lige meget af hver) og bind ind som hale.
  3. Bind 2 - 4 stråler pearl flash ind, i ca. samme længde som halen.
  4. Lav en dubbingløkke og hæng den lidt til side, så den ikke er i vejen.
  5. Tag så en grizzly og Whiting rooster FL. pink fjer. Læg dem oven på hinanden, med den FL. pink forrest/øverst og bind dem ind (I spidsen af fjerene), så de er klar til kropshackel.
  6. Mix pro salmo supreme/silver grey med en smule pro salmo supreme/hot pink, læg det i dubbingløkken, twist den med din dubbing twister og tørn fremad mod krogøjet til du har en jævn, ikke alt for kraftig krop.
  7. Sæt en hackelklemme på de to fjer, så de holdes sammen, og tørn dem derefter fremad  til ca. 10 mm fra krogøjet.
  8. Find nu endnu en Whiting rooster FL. pink fjer, hvor fibrene i bunden af fjeren, passer i længden med fibrene i bunden på de to andre fjer, og bind den ind, denne gang i bunden af fjeren.
  9. Tørn fjeren 2 -3 gange, for at danne en lidt kraftigere pink front på fluen. Bind kuglekædeøjnene ind, og tørn tråden nogle gange rundt, for at gøre hovedet lidt tydeligere.

Lignende fluer

En eller flere kystfluer med lignende egenskaber eller karakteristika

...
Polar Magnus

Ophav: Claus Eriksen

...
Winter Glory

Ophav: Jesper Hammer

...
Cold Winter

Ophav: Jesper Hammer