...

Wriggle Shrimp (Upside down)

Flot og forførende rejeflue med vrikke bevægelse af kroppen

Der findes efterhånden hunderedevis af reje imitationer med ben, antenner, rygskjold, øjne og andet pynt som lokkemiddel. Der findes måske ikke lige så mange reje imitationer der samtidig kan vrikke - men det kan denne her, i kraft at en genial leddelt krop.

Fluetype

Reje flue

Ophav

Kern Lund

Fluebinder

Kern Lund

Opfundet

Cirka 2006

Der findes efterhånden hunderedevis af reje imitationer med ben, antenner, rygskjold, øjne og andet pynt som lokkemiddel. Der findes måske ikke lige så mange reje imitationer der samtidig kan vrikke forførende med bagkroppen - men det kan denne her, i kraft at en genial leddelt krop, der er medvirkende til at fluen kan overliste selv den mest forædte havørred.

I dag er der vel næppe en tænksom fluebinder der ikke bare har en, men indtil flere rejeimitationer på repertoiret. Men har du også en af Kern Lunds elastikbens rejer med i flueæsken? Hvis ikke, så bør du afse et par aftener ved fluestikket og øve dig, for det er en yderst effektiv fluetype som hvert år narrer rigtig mange havørreder.

Fiskevejledning

Fluen fiskes bedst efter en intermediate skydeline, hvor den hives hurtigt gennem vandet uden at gå for højt i vandet.

Bedste årstid

Forår-sommer-efterår

Mønsterbeskrivelse

Materialeliste Wriggle Shrimp (Upside down)
Krog: Partridge F1 str. 6
Krop: Rød, oliven og sandfarvet SLF dubbing
Antenner: To hacklestammer fra grizzle hacklefjer
Rib: 0,20 mm monofil
Øjen: Flyeyes
Ben: Klar flexi elastik, markeret med tusch i passende farve.
Ryg og halevifte: Klar flexi elastik, markeret med tusch i passende farve.

Bindevejledning

Kern har brugt en str. 6 F1 krog fra Partridge, en lækker lille krog som han har brugt i stillehavet til små tun, men bare i str 2 og 4. Han har brugt Marlin Wire til at forlænge. De første han lavede var med 0.50 mono lagt dubbelt over hinanden og beviklet med bindetråden og så lidt sekund lim, så den bliver stiv og til at arbejde med, men det er meget lettere med vire 0.30-0.40 for så kan den sættes fast i stikket som alm. Krog og bindes færdig.

Lignende fluer

En eller flere kystfluer med lignende egenskaber eller karakteristika

...
Perfect Leoshrimp

Ophav: Kern Lund

...
Wriggle Shrimp

Ophav: Kern Lund