...

Final Shrimp

Det er en ret kedelig flue når den sidder i boksen, men straks den bliver våd, er det en helt anden sag

Det er en ret kedelig flue når den sidder i boksen, men når den bliver våd er det en helt anden sag - hackle fjerene lægger sig som en hinde over cactenus chenillen, hvorved den bliver mere eller mindre gennemsigtig. En utroligt effektiv flue, især i fjordene, men også ude på den åbne kyst.

Fluetype

Reje flue

Ophav

Thomas Hansen

Fluebinder

Søren Haumann Jørgensen

Opfundet

2008 (Cirka)

Final Shrimp er bundet af Søren Haumann, og det er en af hans foretrukne fluer til kysten. Som navnet antyder, er den tiltænkt som en rejeflue. Nogle vil nok mene at fluen mere er en rejekarikatur end en egentlig reje imitation, men det gør ikke flue ringere - tværtimod. Det er selvfølgelig hyggeligt at binde superrealistiske reje imitationer, men det kan undertiden være så fingerbrækkende og tidskrævende, at man næsten ikke nænner at fiske med kreationen. For sæt nu at havørrederne ikke har respekt for håndværket og forkaster herlighederne. Måske er der også det ved det, at realistiske rejeimitationer, kun er nøjagtige og naturtro set med fluebinderøjne. I hvert fald viser det sig at fluer som Final Shrimp, der er karikatur af det naturlige forbillede, næsten altid accepteres af havørreden. En karikatur kan jo overdrive det fluebindere tror fisken falder for.

Som Søren Haumann siger om Final Shrimp: Det er en ret kedelig flue når den sidder i boksen, men straks den bliver våd, er det en helt anden sag - de materialer der er brugt til kroppen på fluen, gør den utrolig transparant, hackle fjerene lægger sig som en hinde henover cactenus chenillen - hvorved den bliver mere eller mindre gennemsigtig. En utroligt effektiv flue, især i fjordene, men også på den åbne kyst, generelt i klart vand.

Final Shrimp er opfundet af Thomas Hansen, kendt fra Havørredens Hemmeligheder og som havørred storfanger. Som Thomas Hansen selv siger om denne flue: Det er min favorit til fiskeri i fjorde og lavvandede områder. Denne flue ligner om nogen anden en lille ny fjordreje, specielt når den bliver våd, har den en slående lighed.

Fiskevejledning

Jeg fisker den typisk min version temmelig hurtigt da den er belastet. 3-5 lange hurtige indtag efterfulgt af en pause, her falder hugget som regel. Jeg fisker den forår-sommer-efterår, i de kolde måneder kunne man supplere med nogle mere hidsige farver over samme mønster.

Bedste årstid

Forår-sommer-efterår

Mønsterbeskrivelse

Materialeliste Final Shrimp
Krog: Gamakatsu F314 str. 6-10
Belastning: Kuglekædeøjne str. M. I de mindre størrelser kan man bruge plast. En god svæveflue således.
Følehorn: 2 stråler isbjørn
Hale: Ewing hane hackle fibre i farven grizzly tan
Krop: Cactus chenille clear, klippet konisk
Kropshackle: Ewing hane hackle i grizzly tan.

Bindevejledning

Det er vigtigt at kaktus-chenillen klippes til, så den får en konisk rejeform, inden hacklet vikles om kroppen. Hvis man ønsker Final Shrimp som svæveflue, kan man udskifte metal kuglekædeøjnene med plast.

Final Shrimp kan godt tåle at blive vist igen

Lignende fluer

En eller flere kystfluer med lignende egenskaber eller karakteristika

...
Nandu Reje

Ophav: Henrik Leth

...
Real Life Nandu Prawn

Ophav: Frank Oksborg

...
Glimmerrejen

Ophav: Torben Gosch