...

Craftfur Shrimp

Erfaringen viser at pattegris farvede rejefluer fanger rigtig mange fisk igemmen hele sæsonnen

I dag er der vel næppe en seriøs fluebinder der ikke har en eller flere pattegris farvede rejeimitationer på repertoiret. En af disse kunne sagtens være en Craftfur Shrimp i farven Shell Pink. En meget levende og forførende flue, der pulserer fint og er meget synlig i vandet.

Fluetype

Reje flue

Ophav

?

Fluebinder

Ove Monrad

Opfundet

Ikke oplyst

Uanset om man kan lide den eller ej, så er Pattegrisen en virkelig effektiv kystflue man umuligt kan komme uden om. Desværre er fluens mest betydende kendetegn - de lange flagrende pattegris farvede speyfjer - meget dyre at komme i nærheden af. Og til tider, svære at skaffe. Derfor bliver der lavet mange krumspring på at binde varianter i andre materialer. Et af de bedre forsøg finder man i Craftfur Rejen i farven Shell Pink. En simplificeret udgave uden rygskjold hvor speyfjerne er erstattet af Craft Fur. Resultatet er en levende og forførende flue, der pulserer meget fint og er meget synlig i vandet.

Erfaringen viser at pattegris farvede rejefluer fanger rigtig mange fisk igemmen hele sæsonnen. Men det er kun i vores kystflueæsker at rejer har disse farver, det rigtige vare er grå, brunlige eller grønlige. Og det er vel endnu et bevis på at havørrederne ikke er nær så kloge som vi går tror de er. Set med fluefiskerøjne ligner fluen en reje; set med havørredøjne ligner den sikkert bare noget spiseligt…

Fiskevejledning

Rejer svømmer normalt roligt fremad ved at bevæge halefødder og halevifte, men de kan også foretage lynhurtige spring i alle retninger. Fluen bør derfor fiskes varieret, f.eks. med lange glidende træk efterfulgt af korte meget hurtige træk.

Bedste årstid

Hele året

Mønsterbeskrivelse

Materialeliste Craftfur Shrimp
Krog: Ahrex NS122 Size 6 - Light Stinger
Munddele: En lille dusk teal fjerstråler
Antenner: Salmon pink Craftfur og 2 stråler crystal flash
Øjne: Shrimp eyes
Krop: SLF Saltwater dubbing i farven Fluo Shell Pink
Hackle: Craft Fur i farven Salmon Pink

Lignende fluer

En eller flere kystfluer med lignende egenskaber eller karakteristika

...
Pattegrisen

Ophav: Claus Eriksen

...
Mons-rejen

Ophav: Ove Monrad