...

Pinky Pain

En flue til alle årstider og kan anvendes døgnet rundt. I uroligt vand benyttes der en stor størrelse

Denne hotte flue har efterhånden nogle år på bagen. Er opfundet af Henrik Leth i slutningen af 80'erne, men den er stadig et 'smertelig' bekendtskab for mange havørreder.

Fluetype

Provokation flue

Ophav

Henrik Leth

Fluebinder

Henrik Leth

Opfundet

Slut 1980'erne

Her er det tale om seriøst Hot Fly Stuff. Denne hotte flue har efterhånden nogle år på bagen. Er opfundet af Henrik Leth i slutningen af 80'erne, men den er stadig et 'smertelig' bekendtskab for mange havørreder. Fluen fik sit navn en kold og blæsende dag på Mariager Fjord; et uventet vindpust sørgede for at Henrik fik sin egen kreation solidt plantet i næsen i et blindkast. Heldigvis var modhagen filet ned, så krogen var let at fjerne igen.

Pinky-Pain er en flue til alle årstider og kan anvendes døgnet rundt. I uroligt vand benyttes der en stor størrelse. Det er i tidens løb blevet til flere varianter af fluen. Oprindeligt var kroppen af sølvtinsel, men nu anvender Henrik i stedet Krystal Flash. I vingen er kalvehalen erstattet med den i vandet mere levende polarræv.

Henrik har i 2007 opgraderet fluen med en ny krop, ny undervinge og overvinge. Kroppen laves af hurtigtørrende epoxy blandet op med sølv og flash pudder (fås i små dåser). Fordelen ved denne konstruktion er først og fremmest en krop med stor holdbarhed. Som undervinge benyttes seks fibre Perl Mirror Flash (finest). Som overvinge benyttes Hot Pink Flou fibre (finest) der matcher den pink polarrævs vinge perfekt.

Fiskevejledning

Med de hidsige og stærkt reflekterende farver er Pinky Pain en oplagt vinter flue, men den er også relevant på andre tider af året. Fiskes varieret alt efter forholdene.

Bedste årstid

Hele året

Mønsterbeskrivelse

Materialeliste Pinky Pain
Krog: Partridge Grey Shadow Streamer, Kamasan, eller Mustad rustfri str. 2-4-6-8-10
Krop: 5 - 7 stykker Krystal Flash (oliven) der vindes over krogskaftet
Undervinge: Krystal Flash - samme som kroppen
Vinge: Pinkfarvet Kalvehale/Polarræv
Overvinge: Pinkfarvet eller rød Organza

Lignende fluer

En eller flere kystfluer med lignende egenskaber eller karakteristika

...
Swahili Killer

Ophav: Henning Pedersen

...
Brandon

Ophav: Ove Monrad

...
Cold Winter

Ophav: Jesper Hammer

...
Winter Glory

Ophav: Jesper Hammer