...

Fjordreje Brun Variant

Fed fjordreje imitation bundet af selveste Per Karlsen

Mønsteret blev oprindelig skabt af en af Per Karlsens venner i 2001, men Per har forfinet/tunet mønsteret til fiskeri i Haderslev Fjord. Siden fluen blev til, har den overlistet rigtig mange havørreder, og i dag har vi varieret fluen yderligere, med grå nuancer som de foretrukne, men brune og rødorange varianter er lige så effektive.

Fluetype

PK flue

Ophav

Per Karlsen

Fluebinder

Per Karlsen

Opfundet

2001

Man kan ikke komme uden om P.K. fluerne til dansk kystfluefiskeri, og det er en stor fornøjelse at præsentere denne flue fra Per Karlsens hånd. Her er P.K's egne kommentarer:

Min udgave af Fjordreje/Roskilde Reje har virkelig flyttet noget i mit personlige fiskeri. Mønsteret blev skabt af en af husets venner i 2001, men jeg har forfinet/tunet mønsteret til mit fiskeri i Haderslev Fjord. I fjorden er der et utroligt varieret fødegrundlag og der fiskes over alle typer af havørred bund, fortrinsvis med blæretang og ålegræs der grænser op til områder med blåmuslinger. Siden fluen blev til, har den overlistet rigtig mange havørreder, og i dag har vi varieret fluen yderligere, med grå nuancer som de foretrukne, men brune og rødorange varianter er lige så effektive.

Fiskevejledning

Bedste årstid

Forår-sommer-efterår

Mønsterbeskrivelse

Materialeliste Fjordreje Brun Variant
Krog: GRS Str. 4
Hale: Røve rævehår + 4 stk. flashtinsel i pearl ovenpå
Øjne: Rejeøjne sort på nylon, ovenpå på rød rævehale
Krop: Brun Lite Brite + ganske lidt grå Lite Brite
Kropshackle: Twistet polarfiber i fraverne rød, lys brun og grå
Bindetråd: Valgfri farve
Hoved: Valgfri farve

Bindevejledning

En af de ting der gør mønsteret unikt, skyldes GRS3 krogen. Med denne flue er krogningsprocenten på næsten 95%. Det har jeg ikke oplevet med andre mønstre, at så mange fisk bliver siddende så godt på krogen. GRS3 krogen er valgt på grund af kroggabet, og for at fisken ikke skal få alt for meget "hår i munden".