...

Mickey Finn Epo

Mickey Finn Epo er et oplagt valg om vinteren eller når vandet er oprørt eller uklart

Mickey Finn er om nogen, en klassiker til dansk kystfluefiskeri. Det var en af de allerførste fluer der tog havørreder ved kysten og virkemidlet var en kombinationen af rød og gul, en farvekombination der stadig virker. Det originale mønster kan stadig fange havørreder, men jeg kunne ikke lade være at opgradere mønsteret.

Fluetype

Provokation flue

Ophav

Ola Pedersen

Fluebinder

Ola Pedersen

Opfundet

2004

Mickey Finn er om nogen, en klassiker til dansk kystfluefiskeri. Det var en af de allerførste fluer der tog havørreder ved kysten og virkemidlet var en kombinationen af rød og gul. Denne farvekombination virker stadig og ses ofte på de bedste kystwoblere og blink. Det originale mønster kan stadig fange havørreder, men jeg kunne ikke lade være at opgradere mønsteret og give det en moderne islæt med stærkt reflekterende krop, øjne og epoxy hoved.

Velvidende at der findes et utal af moderne flash og hårmaterialer, har jeg valgt at bibeholde kalvehale som vinge (ganske vist er det oprindelige mønster med bucktail, men det er med årene blevet udbredt at anvende kalvehale). I tør tilstand ser vingen umiddelbart lidt kedelig ud, men under vand er det en anden sag. Mickey Finn Epo er et oplagt valg om vinteren eller når vandet er oprørt eller uklart.

Om min variant Mickey Finn Epo er bedre end originalen, ved jeg ikke, men den er med på repertoiret, fordi den har en væsentlig mere fyldig profil, som måske er bedre til at hidkalde havørredens opmærksomhed.

Fiskevejledning

Den kan fiskes langsomt og dybt på en vinterdag eller hurtigt og højt en lun forårsdag. Den er altid god for en fisk eller to, hvis der ellers er nogen på pladsen.

Bedste årstid

Vinter-forår

Mønsterbeskrivelse

Materialeliste Mickey Finn Epo
Krog: Mustad S74S SS, str. 4-6
Krop: Underst sølv mylartinsel. Herover epoxy iblandet sølvfarvet twinkle dust.
Vinge: Underst et bundt gule, herover fluo røde og øverst igen gule kalvehalehår. Det øverste gule hårbundt skal være cirka dobbelt så fyldigt som det nederste
Øjne: 3D eyes
Hoved: Epoxy, evt. men mørk twinkle dust drysset over den øverste del.

Lignende fluer

En eller flere kystfluer med lignende egenskaber eller karakteristika

...
Mickey Finn

Ophav: Charles Langevin