...

Polarfiber Baitfish

En letbundet fluen det udgør en ordentlig muldfuld for sultne havørreder

Småfisk er en vigtig ingridiens i kystens store spisekammer, for de står ofte på menuen for både havørred og hornfisk. Derfor skal der altid være et par småfiske imitationer i flueæsken, og her er Polarfiber Baitfish et godt valg.

Fluetype

Baitfish flue

Ophav

Ove Monrad

Fluebinder

Ove Monrad

Opfundet

2008

Småfisk er en vigtig ingridiens i kystens kæmpestore spisekammer, for de står ofte på menuen for både havørred og hornfisk. Derfor skal der altid være et par småfiske imitationer i flueæsken, og her kommer Polarfiber Baitfish ind i billedet som en letbundet fluen det udgør en ordentlig muldfuld for sultne havørreder.

Man skulle tro at fluer med lange vinger giver mange fejlhug; antagelig fordi fisken piller ved hår og fjer uden at nå frem til den alvorlige del. Men ved kysten, hvor havørreden – i modsætning til åen – altid er sulten, kroges fisken som regel i saksen eller kæbevinklen, og det tyder på, at fisken tager fluen i en vending, altså et regulært ædehug.

Fiskevejledning

Fluen indtages normalt i lange langsomme træk, gerne uden egentlige pauser. Hvis en fisk registreres sættes farten op, hvilket ofte udløser hugget.

Bedste årstid

Forår-sommer-efterår

Mønsterbeskrivelse

Materialeliste Polarfiber Baitfish
Krog: Tiemco TMC 811S
Vinge: Polarfiber i hvid.
Overvinge (ryg): Polarfiber i grøn
Undervinge (bug): Polarfiber gul eller orange
Øjne: 3D øjne
Gæller: Gæller markeres med rød tusch.

Lignende fluer

En eller flere kystfluer med lignende egenskaber eller karakteristika

...
STF Fisken

Ophav: Morten Valeur

...
Perfect Transparent Baitfish

Ophav: Kern Leo Lund