...

Badekarsfluen

Dette mønster har vist sig særdeles effektiv til badekarsfiskeri ved Nordsjællands kyster

Nogle fluer er så simple at det næsten er løgn, men hvis de kan fange fisk er målet vel nået. Badekarsfluen er sådan en flue. Den er måske lidt overset, men stadig en rigtig fin flue, som tilmed er ganske simpel at binde. Hvad fluen skal forestille, er der nok ingen som ved.

Fluetype

Tangloppe flue

Ophav

Torben Gosch

Fluebinder

Ola Pedersen

Opfundet

?

Nogle fluer er så simple at det næsten er løgn, men hvis de kan fange fisk er målet vel nået. Badekarsfluen er sådan en flue. Den er måske lidt overset, men stadig en rigtig fin flue, som tilmed er ganske simpel at binde. Hvad fluen skal forestille, er der nok ingen som ved. For selv med fluefiskerøjne ligner den ikke noget bestemt fødeemne, men for havørreden ligner den… fastfood.

Badekarsfluen kan selvfølgelig bruges som generel kystflue under alle tænkelige forhold, men den har vist sig særdeles effektiv til badekarsfiskeri ved Nordsjællands kyster. Ellers har den sin berettigelse når havørrederne en gang imellem foretrækker bittesmå og uanselige fluer, der mest af alt minder om en tot lommeuld eller en nullermand. Eller i situationer hvor alle fluefiskerens favorit kreationer er blevet prøvet uden resultat, kan det være givtigt at binde en lille og uanselig flue som Badekarsfluen på forfangsspidsen.

Fluen på billedet er lavet i en meget pjusket udførelse. Nogle vil sikkert foretrække en mere jævn og fast krop med en mere tydelig profil.

Fiskevejledning

Der er ingen særlige krav til affiskning af Badekarsfluen, den kan fiskes hurtigt, langsomt, i ryk eller glidende. Kun fantasien sætter grænsen.

Bedste årstid

Sommer-efterår

Mønsterbeskrivelse

Materialeliste Badekarsfluen
Krog: Kamasan B175 eller B170 str. 6-8 er originalkrogen. Her er anvendt A.Jensen Saltwater
Hale: Brun australsk opossum.
Krop: Brun australsk opossum iblandet lidt kobber flash.
Vinge: Dækhår fra brun australsk opossum. Vingen skal være forholdsvis kort, cirka til indbindingspunktet for halen.
Undervinge: Dækhår fra brun australsk opossum. Undervingen skal være kort, cirka til krogspidsen.

Bindevejledning

Når man har klippet hår af til halen, bruges underulden til kropsdubbing (blandet sparsomt med kobber dub). Fluen må gerne have lidt skæg, forstået på den måde, at istedet for et hackel på undersiden bruger man lidt af de hår man har fra vingen.

Lignende fluer

En eller flere kystfluer med lignende egenskaber eller karakteristika

...
Sølvræven

Ophav: Bent Nutzhorn

...
GRHE Variant

Ophav: Ola Pedersen