...

Ulven

Denne flue er først og fremmest tænkt som en semi realistisk efterligning af kutling

Ulven er et godt bud på en kutlinge imitation. Med sit runde og fyldige hoved er denne flue først og fremmest tænkt som en semi realistisk efterligning af kutling, men den kan også imitere mange af de andre brunlige og buttede småfisk, som havørreden jager.

Fluetype

Kutling flue

Ophav

Steen Christiansen

Fluebinder

Steen Christiansen

Opfundet

2015

Silhuet, størrelse, farve og bevægelse, er måske de fire vigtigste faktorer ved en småfiske imitation. Det lyder måske en lille smule kompliceret, men det er det ikke, når det er en kutling vi gerne vil imitere. Kutlinge er nemlig lette ofre for havørreder og for fluebindere, fordi deres silhuet og farve er lette at imitere på en krog. Det samme kan siges om kutlingens bevægelses mønster, det er forholdsvis let at efterligne kutlingens rykvise bevægelser, når flue hives gennem vandet.

De fleste fluefiskere der binder selv, vil dog helst lave noget der "kribler og krabler", og fordi der er mange flere reje- og tangloppe imitationer end småfiske imitationer i vores flueæsker, fanger reje imitationer også flest havørreder ved kysten. Den slags kaldes statistik - og løgn. Så se nu at få lavet en håndfuld kutlinge imitationer til flueæsken - og det kunne meget vel være Ulven som vises her - for kutlinge- og småfiske imitationer er lige så effektive som andre fluetyper, og bør findes i enhver flueæske.

Fiskevejledning

Kutlingerne bevæger sig ofte sætvis i små ryk. Derfor fiskes den mest effektivt i små kontante ryk med korte pauser ind imellem.

Bedste årstid

Vinter-Forår

Mønsterbeskrivelse

Materialeliste Ulven
Krog: Gamakatsu F314 str. 4
Krop: Grå anton garn
Vinge: Brun Grizzly craft fur & natur Grizzly craft fur
Bindetråd: Tan
Øjne: Pro Tapped Eyes 3d 4mm

Bindevejledning

Her kommer tekst

Lignende fluer

En eller flere kystfluer med lignende egenskaber eller karakteristika

...
Lubbekutling

Ophav: Ove Monrad

...
Fur String Kutling

Ophav: Daniel Holm