...

Fur String Kutling

God Kutling imitation med en livlig gang i vandet

Denne flue er blevet en af Jesper Hammers favoritter på kysten. Den fisker rigtig godt, en virkelig god imitation af kutlingen, og så har den en meget livlig gang i vandet. Jeg fisker den den meget varieret, afhængig af om jeg er inde i fjorden eller ude på åben kyst.

Fluetype

Kutling flue

Ophav

Daniel Holm

Fluebinder

Jesper Hammer

Opfundet

2013

Jeg må indrømme at Daniel Holms flue her er blevet en af mine favoritter på kysten. Den fisker rigtig godt, en virkelig god imitation af kutlingen, og så har den en meget livlig gang i vandet. Jeg fisker den den meget varieret, afhængig af om jeg er inde i fjorden eller ude på den åbne kyst. På åben kyst fisker jeg som regel med en belastet model der kommer lidt ned, men metoden er den samme uanset lokation. Nogle få hurtige indtræk efterfulgt af en langt, og herefter en lille pause hvor fluen på grund af dens opbygning, svæver rigtig godt i vandet.

Fur String Kutling er opfundet af Daniel Holm, men fluen her er bundet af Jesper Hammer. Klik på billedet for at se den nærmere efter i sømmene.

Fiskevejledning

Fur String Kutling kan fiskes meget varieret, afhængig af om man er inde i fjorden eller ude på den åbne kyst. F.eks. nogle få hurtige indtræk efterfulgt af en langt, og herefter en lille pause hvor fluen på grund af dens opbygning, svæver rigtig godt i vandet.

Bedste årstid

Hele året

Mønsterbeskrivelse

Materialeliste Fur String Kutling
Krog: Tiemco SP 777 - str. 10
Bindetråd: UNI Mono Fine/Clear
Underkrop: SLF Saltwater dubbing, sandfarvet
Krop: Fur-String, tan farvet
Hoved: Pro Softhead i klar
Øjne: 3D øjne i 3mm - rød

Bindevejledning

Fluen består af meget få materialer og er utrolig nem og hurtig at binde. Hacklet  - eller kroppen om man vil - er laget af Fur Strings, et materiale som er meget levende i vandet. Se eventuelt med på You Tube filmen.

Lignende fluer

En eller flere kystfluer med lignende egenskaber eller karakteristika

...
Ulven

Ophav: Steen Christiansen