...

Reje Upside Down

Reje Upside Down, en forrygende flot rejeimitation bundet af John Mortensen

Heldigvis findes der lystfiskere som er begavet med stor fingerfærdighed ved fluestikket, og som mestrer kunsten at binde rigtig gode imitationer - se nu bare Reje Upside Down, en forrygende flot rejeimitation bundet af John Mortensen.

Fluetype

Reje flue

Ophav

John Mortensen

Fluebinder

John Mortensen

Opfundet

2013

Jeg har bundet masser af rejefluer gennem årene, og er nogenlunde god til det. Alligevel er jeg nået til den erkendelse, at det, jeg kan udklække i fluestikket, kun er middelmådige efterligninger af den ægte vare. Heldigvis findes der lystfiskere som er begavet med langt større fingerfærdighed ved fluestikket, og som mestrer kunsten at binde rigtig gode imitationer - se nu bare Reje Upside Down, en forrygende flot rejeimitation bundet af John Mortensen.

De seneste par år har vi set en del ganske realistiske rejefluer, og det er vel at mærke ikke fluer til udstillingsbrug, men fluer der kan fiskes med efter rigtige havørreder. Kern Lund, John Mortensen og flere andre har lavet fluer der under vand ligner en rigtig reje så meget at det kan være svært at se  - i hvert fald med fluefiskerøjne - om det er en flue eller en levende reje. Flere af disse fantastiske fluer er lavet upside down,  i stil med Johns flue på billedet herunder.

Fiskevejledning

Fluen fiskes bedst efter en intermediate skydeline, hvor den hives hurtigt gennem vandet uden at gå for højt i vandsøjlen.

Bedste årstid

Forår-sommer-efterår

Mønsterbeskrivelse

Materialeliste Reje Upside Down
Krog: Partridge CS54, str. 4
Hale: En lille dusk STF dubbing og en speyfjer
Rib: 0,20 mono
Krop: SLF dubbing
Ben: Smykkeelastik/gummi
Øjne: Monoline belagt med epoxy/hardhead
Ryg: EP fiber
Belastning: Tungsten

Lignende fluer

En eller flere kystfluer med lignende egenskaber eller karakteristika

...
Upside down Shrimp

Ophav: Søren Præst

...
Reje

Ophav: John Mortensen

...
Fusions Rejen

Ophav: Eriksen/Lund/Christiansen