...

Fusions Rejen

Godt nok er fluen både fingerbrækkende og tidskrævende at binde, men den har alt hvad et lystfiskerhjerte kan begære af lokkemidler.

Fusions Rejen som vises her, er bundet af Steen Christiansen. Den er - som navnet sikkert antyder - en fusion mellem noget af det bedste rejeguf der findes i kystfluernes forunderlige verden, nemlig Claus Eriksen´s Pattegrisen og Kern Leo Lund´s Perfekt Leo Shrimp Up-side-down.

Fluetype

Reje flue

Ophav

Eriksen/Lund/Christiansen

Fluebinder

Steen Christiansen

Opfundet

2015

Det er lige før jeg laver et rejehop i begejstring over denne flue. Godt nok er fluen både fingerbrækkende og tidskrævende at binde, men så har den til gengæld også alt hvad et lystfiskerhjerte kan begære af lokkemidler. Her er ben og antenner der sitrer og flagrer ganske forførisk. Rygskjoldet, øjnene og up-side-down funktion, giver fluen den helt rigtige rejelignende profil i vandet. Og ikke nok med det - den har også den helt rigtige og hotte pattegrise farve. Selvom det kun er i vores kystflueæsker at rejer har denne farve, så viser erfaringen at havørreden har en vis forkærlighed for pinkfarvede fluer.

Uanset om man fisker med bombarda eller fluestang, er det en god ide at have et bredt udvalg af rejefluer med i flueæsken, så man har forskellige modeller, størrelser og farver, at vælge imellem. En af disse bør være en up-side-down flue, en fluetype der er meget populære for tiden, og ikke uden grund. De ser brand godt ud for enden forfanget samt i flueboksen – og så kan de fange fisk. De har et godt svæv i vandet, og kan fiskes både højt og dybt i vandet.

Fiskevejledning

Fluen fiskes bedst efter en intermediate skydeline, hvor den hives hurtigt gennem vandet uden at gå for højt i vandsøjlen.

Bedste årstid

Forår-sommer-efterår

Mønsterbeskrivelse

Materialeliste Fusions Rejen
Krog: Partridge CS/54, str. 4
Vægtbelastning: Lead free Wire 0.20mm
Bindetråd: Fluo Shell Pink & Mono tråd
Munddele: Natur Mallard Barred & Burnt orange grizzly spey fiber
Øjne: Easy shrimp eyes rød
Krop: SLF dubbing i farven Fluo Shell pink
Ben: Wapsi smykketråd, str. Small
Rygskjold og sidste mund del: EP fiber light pink

Lignende fluer

En eller flere kystfluer med lignende egenskaber eller karakteristika

...
Reje Upside Down

Ophav: John Mortensen

...
Wriggle Shrimp (Upside down)

Ophav: Kern Lund