...

Epoxymiraklet

Der skal selvfølgelig altid være et par tobisimitationer i flueæsken. Epoxymiraklet er et godt bud

Epoxymiraklet ligner først og fremmest en lille tobis, noget som havørrederne er vilde med - især om foråret. Fluen præsenteres i Sportsfiskeren nr.3 - 2005, og jeg faldt omgående for de flotte farver. Fluens farve kan selvfølgelig varieres efter behov.

Fluetype

Tobis flue

Ophav

Kasper Mühlbach

Fluebinder

Ola Pedersen

Opfundet

2005

Epoxymiraklet ligner først og fremmest en lille tobis, noget som havørrederne er vilde med - især om foråret. Fluen præsenteres i Sportsfiskeren nr.3 - 2005, og jeg faldt omgående for de flotte farver. Fluens farve kan selvfølgelig varieres efter behov. Forfatteren fremfører dog, at de mest farverige variationer er de bedst fangende, og derfor er en hidsig chartreuse den foretrukne variant.

Fiskeimitationer som denne fiskes bedst med varieret indtagning. Indtagningen skal helst foregå i et varieret tempo med lange glidende bevægelse efterfulgt af korte pauser. Dernæst små hidsige accelerationer osv.

Fiskevejledning

Epoxymiraklet fiskes bedst med varieret indtagning. Indtagningen skal helst foregå i et varieret tempo med lange glidende bevægelse efterfulgt af korte pauser. Dernæst små hidsige accelerationer osv.

Bedste årstid

Forår-efterår

Mønsterbeskrivelse

Materialeliste Epoxymiraklet
Krog: Tiemco TMC 811S
Vinge: Undervinge af hvid polar fibre. Overvinge i tre sektioner af hvid, chartreuse og oliven Polar Fibre.
Sider: Pink eller chartreuse Flashabou Mirage.
Gæller: Fluo orange eller rød Antron Body-wool.
Øjne: 3D Stick on eyes
Hoved: Øjnene dækkes med lynepoxy.

Bindevejledning

De fleste polarfiber fluer har hele vingen indbundet oven på krogen. (Sandsynligvis for at undgå den lange vinge i at bevæge sig ned om krogen). På epoxymiraklet er vingen bundet både over og under. For at hovedet ikke skal tage for meget plads foran krogspidsen (= dårlig krogning), og for at vingen ikke skal slå sig ned om krogen, må vingen ikke fylde for meget på undersiden. Dette kan forhindres ved at løfte op i vingen så den peget skråt opad, mens epoxyen lægges på.

Lignende fluer

En eller flere kystfluer med lignende egenskaber eller karakteristika

...
UV Tobis

Ophav: Ola Pedersen

...
Wriggle Sand Eel

Ophav: Søren Præst