...

UV Tobis

UV Tobisen skal fiskes i lange glidende træk og engang imellem må det gerne gå meget hurtigt

Vi fisker med flue, som - trods navnet - ikke skal ligne et insekt, men derimod en lille reje eller fisk. I dette tilfælde er det meningen at fluen skal imitere en tobis, den slanke torpedoformede fisk som havørred elsker. Tobisen færdes i større eller mindre stimer det meste af året.

Fluetype

Tobis flue

Ophav

Ola Pedersen

Fluebinder

Ola Pedersen

Opfundet

2013

Vi fisker med flue, som - trods navnet - ikke skal ligne et insekt, men derimod en lille reje eller fisk. I dette tilfælde er det meningen at fluen skal imitere en tobis, den slanke torpedoformede fisk som havørred elsker. Tobisen færdes i større eller mindre stimer stort set året rundt. Undtagelsen er den koldeste tid hvor den graver sig ned og nærmest går i vinterhi.

Resten af året er tobisen et vigtigt element i kystens enorme spisekammer og den synes at være en af havørredens vigtigste fødeemner. Derfor skal der selvfølgelig altid være et par tobisimitationer i flueæsken så man kan præsentere grådige havørreder for en ordentlig mundfuld. UV Tobis som du ser her, er således mit bud på en moderne tobis imitation.

UV Tobisen skal fiskes i lange glidende træk og engang imellem må det gerne gå meget hurtigt. Så bare giv den fuld hammer. Op under armen med stangen og giv den alt hvad den kan trække.

Fiskevejledning

UV Tobisen skal fiskes i lange glidende træk og engang imellem må det gerne gå meget hurtigt. Så bare giv den fuld hammer. Op under armen med stangen og giv den alt hvad den kan trække.

Bedste årstid

Forår

Mønsterbeskrivelse

Materialeliste UV Tobis
Krog: Partridge CS52 Sea Prince str. 4-6.
Vinge: Underst nogle få stråler superhair. Dernæst bygges vingen op af 3 bundter Flyhair III. Først en fyldig sektion i farven UV White, derefter en mindre grøn sektion og tilslut en lille sort sektion.
Hackle: Lille falsk hackle af fluo rød flash fibre eller lignende.
Hoved: 3D øjne som dækkes med UV lim.

Lignende fluer

En eller flere kystfluer med lignende egenskaber eller karakteristika

...
Epoxymiraklet

Ophav: Kasper Mühlbach

...
Wriggle Sand Eel

Ophav: Søren Præst