...

Juletræet

Juletræet er efterhånden en klassiker. Steen Ulnits flue så dagens lys i begyndelsen af 80'erne, men den sidder stadig i mange lystfiskeres flueæske.

Juletræet er efterhånden en klassiker. Steen Ulnits flue så dagens lys i begyndelsen af 80'erne, men den sidder stadig i mange lystfiskeres flueæske. Fluen er letbundet, så der er ingen undskyldning for ikke at have dette mønster i samlingen.

Fluetype

Provokation flue

Ophav

Steen Ulnits

Fluebinder

Ola Pedersen

Opfundet

1983

Juletræet er efterhånden en klassiker. Steen Ulnits flue så dagens lys i begyndelsen af 80'erne, men den sidder stadig i mange lystfiskeres flueæske. Fluen er letbundet, består kun af uldgarn og flashabou rør, så der er ingen undskyldning for ikke at have dette mønster i samlingen.

Steen Ulnits bandt først og fremmest Juletræet fordi han syntes den så godt ud. Senere har den som bekendt vist sig at fungere fint under flere forskellige forhold. Dels når de store Nereis børsteorme sværmer i det tidlige forår og havørrederne propper sig med de 10 cm lange lækkerier. Dels som generel fiske imitation. Farvespillet i Juletræet når hele spekteret rundt - fra blåt og rødt (børsteorm) i modlys til guld og grønt i medlys. Den transparente krop giver samtidig illusion af noget levende, hvilket de flagrende flashabou strimler bidrager til.

Fiskevejledning

Med de hidsige og stærkt reflekterende farver er Juletræet en oplagt vinter flue, men den bør også afprøves på andre tider af året. Fiskes varieret alt efter forholdene og temperamentet.

Bedste årstid

Vinter-forår

Mønsterbeskrivelse

Materialeliste Juletræet
Krog: Partridge Sea Streamer CS11 str. 4-8
Hale: Flashabou rør
Krop: Underkrop af rødt uldgarn, overtrukket med pearl flashabourør
Hackle: Flashabou rør
Hoved: Rød bindetråd

Lignende fluer

En eller flere kystfluer med lignende egenskaber eller karakteristika

...
Swahili Killer

Ophav: Henning Pedersen

...
JuletræsZonker

Ophav: Jørgen Hjort

...
Cartoon Streamer

Ophav: Rasmus Ovesen

...
P.K. Hundestejle

Ophav: Per Karlsen