...

P.K. Hundestejle

P.K. Hundestejlen er et simpelt mønster, men meget effektivt

P.K. Hundestejlen er et simpelt mønster, men meget effektivt. Jeg lavede det til mit fiskeri på åben kyst, og har haft meget glæde af det når havørrederne har jagtet hundestejler - i øvrigt også under nattens fiskeri. Og jeg skal hilse at sige, at fisken tager fluen i en voldsom vending, og den er oftest kroget i siden af munden. Dette gælder især for Steelheads.

Fluetype

PK flue

Ophav

Per Karlsen

Fluebinder

Per Karlsen

Opfundet

????

Man kan ikke komme uden om P.K. fluerne til dansk kystfluefiskeri, og det er en stor fornøjelse at præsentere denne flue fra Per Karlsens hånd. Her er P.K's egne kommentarer:

P.K. Hundestejlen er et simpelt mønster, men meget effektivt. Jeg lavede det til mit fiskeri på åben kyst, og har haft meget glæde af det når havørrederne har jagtet hundestejler - i øvrigt også under nattens fiskeri. Et lille trick hvis man vil have fluen til at gå i overfladen og "bule", er at give den en tur med tørfluesprayen, så synker fluen ikke. Og jeg skal hilse at sige, at fisken tager fluen i en voldsom vending, og den er oftest kroget i siden af munden. Dette gælder især for Steelheads.

Fiskevejledning

God flue når havørrederne jager hundestejler - i øvrigt også under nattens fiskeri. Et lille trick hvis man vil have fluen til at gå i overfladen og "bule", er at give den en tur med tørfluesprayen, så synker fluen ikke. Og jeg skal hilse at sige, at fisken tager fluen i en voldsom vending, og den er oftest kroget i siden af munden.

Bedste årstid

Hele året

Mønsterbeskrivelse

Materialeliste P.K. Hundestejle
Krog:
Ryg og hale: Madeira garn, påfuglefarvet eller sort
Inderkrop: Hvid flossilke med regnbueflash over.
Yderkrop: Hvid Corsaer slange
Bindetråd: Sort
Hoved: Sort med 2 gule øjne med sort pupil

Lignende fluer

En eller flere kystfluer med lignende egenskaber eller karakteristika

...
Juletræet

Ophav: Steen Ulnits

...
JuletræsZonker

Ophav: Jørgen Hjort

...
Cartoon Streamer

Ophav: Rasmus Ovesen