...

Kaløvig Børsten

Fluen er meget levende i vandet, hver eneste fjer og flash fiber pulserer livligt og skaber en fantastisk illusion af liv

Jan Fensten's Kaløvig Børsten er en No-nonsence Easy Tie børsteorms imitation. En forrygende flot flue der er rigtig god at have med i flueboksen i det tidlige forår, når børsteormene forlader deres huller og begynder at sværme i overfladen.

Fluetype

Børsteorme flue

Ophav

Jan Fensten

Fluebinder

Jan Fensten

Opfundet

2014

Jan Fensten's Kaløvig Børsten er en No-nonsence Easy Tie børsteorms imitation. En forrygende flot flue der er rigtig god at have med i flueboksen i det tidlige forår, når børsteormene forlader deres huller og begynder at sværme i overfladen. Så sker det en gang imellem at havørrederne går helt amok i et ædeorgie af børsteorme, der som bekendt er letfanget mad for en sulten havørred.

Fluen er meget levende i vandet, hver eneste fjer og flash fiber pulserer livligt og skaber en fantastisk illusion af liv, der nok skal narre enhver havørred der krydser dens bane.

Jan Fensten kommer langt omkring når han binder fluer, for han lader tankerne flyve og gennemlever højdepunkter fra tidligere ture: Fluen har sit navn efter en kendt Østjydsk forårslokation. De allerførste af mine havørreder blev fanget her. Bevæbnet med 15 grams kobber filur og sort Stålkile med grøn folie, gjorde vi livet usikkert for Salmo Trutta. I det tidlige forår er dette et af stederne hvor vandet hurtigst bliver varmt. Derfor er det også ofte her at man ser de første børsteorme sværmninger. Fiskeriet kan være rigtigt godt fra Nappedam og hele vejen ud omkring slotruinen til Hestehaven.

Fiskevejledning

Fluen tages normalt hjem i langsomme træk afbrudt af pauser ind i mellem. Den ormende bevægelse er svær at efterligne med flue, men der kan med fordel tilføjes en smule mere liv ved små vip med stangen.

Bedste årstid

Forår

Mønsterbeskrivelse

Materialeliste Kaløvig Børsten
Krog: Gamakatzu F314 str. 2
Bindetråd: Oliven UTC 140 er fedest, men holder man af andre tråde, skal man være velkommen.
Hale: Oliven marabou (1 kroglængde) og et par stråler Mirage lazerflash
Kropshackle: Palmer chenille peacock & Olive/brown polarchenille
Fronthackle: Oliven høne (gerne stort)
Belastning: 8-10 tørn non-lead wire på forreste 1/3 del

Lignende fluer

En eller flere kystfluer med lignende egenskaber eller karakteristika

...
Wooly Bugger Variant

Ophav: Ola Pedersen

...
Nereis Marabou Woolly Bugger

Ophav: Jan Fensten