...

Nereis Marabou Woolly Bugger

Marabou Woolly Bugger Nereis er et spændende bud på en børsteorme imitation

Egentlig er det blot en forenklet version af Masken, men fluen er lig mange andre mønstre et generisk mønster, som naturligvis bindes i andre farvekombinationer, der matcher de børsteorm, der findes på dine lokale pladser.

Fluetype

Børsteorme flue

Ophav

Jan Fensten

Fluebinder

Jan Fensten

Opfundet

2014

Marabou Woolly Bugger Nereis er Jan Fenstens bud på en børsteorme imitation. Egentlig er det blot en forenklet version af Masken, men fluen er lig mange andre mønstre et generisk mønster, som naturligvis bindes i andre farvekombinationer, der matcher de børsteorm, der findes på dine lokale pladser.

Børsteorme er ikke sådan lige at imitere med en flue, de er megalange for en flue at være, og det er næsten umuligt at indbygge den rigtige ormende bevægelse i fluen. Til gengæld har dette mønster indbygget en masse lokkende og fimrende børste-bevægelser i de lange marabou fjer.

Fiskevejledning

Fluen tages normalt hjem i langsomme træk afbrudt af pauser ind i mellem. Den ormende bevægelse er svær at efterligne med flue, men der kan med fordel tilføjes en smule mere liv ved små vip med stangen.

Bedste årstid

Forår

Mønsterbeskrivelse

Materialeliste Nereis Marabou Woolly Bugger
Krog: Gamakatzu 314 str. 2
Tråd: UTC 70 brown.
Hale: 2 bundter marabou (brun og oliven) blandes og indbindes så halens længde bliver ca. 1½ - 2 x krogskaftet.
Hackle: Oliven & brun marabou spindes i dubbingløkke. Det lange marabou hackle rives i facon med fingrene, bredes ud fladt til siderne, med fugtede fingre.
Skjold: Uv-lim på over- og underside.
Hoved: Sort 3.5 mm. Cyclops.

Lignende fluer

En eller flere kystfluer med lignende egenskaber eller karakteristika

...
Wooly Bugger Variant

Ophav: Ola Pedersen

...
Kaløvig Børsten

Ophav: Jan Fensten