...

Glas Rejen

Glas Rejen er en fantastisk, ja næsten fuldendt rejeimitation, lavet af Morten Hansen

En fantastisk, ja næsten fuldendt rejeimitation, lavet af Morten Hansen. Fluen hedder Glas Rejen eller Glass Shrimp og den ser måske kompliceret ud, men er det så absolut ikke. Det er en udmærket fiskeflue og på sin jomfru tur gav den 4 flotte havørreder og en enkelt fladfisk.

Fluetype

Reje flue

Ophav

Morten Hansen

Fluebinder

Morten Hansen

Opfundet

2015

I dag er der vel næppe en tænksom fluebinder der ikke har mindst en rejeimitation på repertoiret. Rejer en nemlig et vigtigt byttedyr for havørreden, og bør sidde på rad i enhver kystflueæske - året rundt. For kystens havørreder tager nemlig også "rejer" om vinteren, når den ægte vare overvintrer på dybere vand. Derfor prøver vi hele tiden at udtænke nye ideer til, hvordan vi kan forbedre og understrege de træk ved fluen der måske udløser hugget. Fluemønstre, og især rejeimitationer, er med andre ord ikke noget afgjort, men er stadige eksperimenter ved fluestikket. Man binder et par stykker, fisker med dem og binder et par nye, som er lidt anderledes – og bedre, håber vi. Læs her hvordan Morten Hansen har udviklet den (i hans øjne) fuldendte rejeimitation…

Lidt historie om fluen: Jeg har i et lille års tid arbejdet nærmest som besat, på den helt "perfekte rejeimitation" (set med mine øjne). Altid når jeg var længst væk fra fluestikket fik jeg små ideer og kunne ikke vente med at komme hjem og binde og prøve fluen af i testtanken, som er vores badekar. Ja min kone gloede noget de første par gange, men har nu efterhånden vænnet sig til at jeg kan finde på at teste fluer kl 23 om aftenen i badekaret. Der er blevet bandet og svovlet og fisket og eksperimenteret indtil jeg var helt tilfreds. I starten var fluen bundet upside down men 8 ud af 10 fluer svømmede på hovedet eller lagde sig om på siden. Havørreden er nok ligeglad men jeg tror ikke på fluen hvis den ikke vender rigtigt. Dette er nu den eneste rejeimitation jeg har i æsken. Selvfølgelig i et par forskellige størrelser og farver, så er jeg dækket ind på rejefronten i hvert fald :-)

Og hvad så nu tænker jeg bare; rejen er fuldendt. Hvad skal der så ske? Jeg roder lidt med en tobis imitation og en kutlinge imitation. Men hvem ved hvor længe der kan gå før jeg er tilfreds med resultatet. :-) Godt jeg har testtanken.... og en tolerant kone.

Fiskevejledning

Jeg fisker altid med intermediate skydehoveder når jeg er på kysten (medmindre der er ringende fisk der kun vil have tørt på). Jeg fisker den i små korte ryk på 15-20 cm efterfulgt af en pause hvor jeg lader fluen dale lidt som de rigtige rejer nu gør. Det er som regel i disse pauser at fiskene hamrer til den lille reje.

Bedste årstid

Hele året

Mønsterbeskrivelse

Materialeliste Glas Rejen
Krog: Gamakatsu F314 str 4
Bindetråd: Uni mono i str 4
Krop: Flad uni mylar, som også bestemmer farven på rejen. Min personlige favorit er den kobber farvede, men jeg har også haft held på den i farven pearl. Kroppen dækkes af et solidt lag UV lim.
Ben: Smykketråd i 0,6 mm. (0,5 mm er også ganske fint)
Følehorn: Smykketråd og 4 stråler crystal flash i kobber eller pearl.. Alt efter hvilken farve man binder den i.
Rygskjold: Klippet af et stykke flexiskin fra Pro Sportfisher.
Øjne: Lavet med en sprit tusch og derefter lagt en dråbe uv-lim ovenpå for at få dem til at poppe ud

Bindevejledning

Glas Rejen er bundet uden nogen belastning da selve krogen fungerer som en lille køl der sørger for at den vender den rette vej. Hvis man så også fordeler UV limen således at laget på maven er tykkere end på ryggen så hjælper det også godt til. Man kan selvfølgelig belaste den med tungsten/blytråd hvis man ønsker. Et tyndt lag loon hard head eller klar neglelak afslutter fluen og sørger for den holder sig flot og gennemsigtig i længere tid. UV lim kan godt blive mat eller gullig efter noget tid. Halen kan godt få rejen til at dreje rundt hvis den ikke er bundet helt lige så jeg kan godt finde på enten at undlade halen når jeg binder fluen eller også napper jeg den af ude ved vandet med lineklipperen.

Glas Rejen kan godt tåle at blive vist igen

Lignende fluer

En eller flere kystfluer med lignende egenskaber eller karakteristika

...
Tangreje Transparent

Ophav: Kern Lund

...
Magic Shrimp Kobber Variant

Ophav: Rune Westphal

...
Easy Ghost Shrimp

Ophav: Jesper Hammer