...

Guldbassen

En virkelig effektiv kystflue som man ser mere og mere for tiden

Som navnet antyder, er Guldbassen en videreudvikling af Kobberbassen. Ophavsmanden Anders Schultz har udviklet mønstret i flere tempi med bl.a. dobbeltkrog, holografisk gulddubbing og flou farvet hoved. En virkelig effektiv kystflue som man ser mere og mere for tiden.

Fluetype

Tangloppe flue

Ophav

Anders Schultz

Fluebinder

Ola Pedersen

Opfundet

Ikke oplyst

De fleste fluebindere finder det fristende at pille lidt ved klassikerne, ikke fordi de nødvendigvis kan gøres bedre, men fordi de kan bruges på en lidt anden måde eller under andre forhold end tiltænkt. Det er også tilfældet med Guldbassen. Nu skulle man tro at Guldbassen blot er en Kobberbasse variant med gulddubbing i stedet for kobber dubbing. Det er det i princippet også, men der ligger langt mere bag end man umiddelbart tror. Faktisk blev fluen til på grund af en fejl.

Det hele startede nemlig med en fejllevering af dubbing materiale. I stedet for den bestilte kobber dubbing, sendte leverandøren en pose med holografisk guld dubbing. Det var dog først senere på sæsonnen at Anders Schultz fandt på at mixe kobber og guld dubbing så fluen fik det helt rigtige farvespil. Senere fulgte dobbeltkrogen og fluo orange farvet bindetråd til hoved. Det er en flue man ser mere og mere for tiden - måske fordi den er let og hurtig at binde, men sikkert også fordi den er uhyre effektiv og kroger virkelig godt.

Fiskevejledning

Fluen kan fiskes med korte ret hurtige tag, og eventuelt en let rysten op og ned med stangspidsen. Kan også hives hjem i lange glidende, og ikke for hurtige træk, med gode pauser ind imellem.

Bedste årstid

Fluen kan bruges hele året.

Mønsterbeskrivelse

Materialeliste Guldbassen
Krog: Dobbelt krog Kamasan B270 eller som her - Owner STD-36BC-6
: Owner STD-36BC er en virkelig skarp krog, men den holder desværre ikke særlig længe i saltvand.
Bindetråd: Fluo Orange
Belastning: Efter behov
Krop: Dubbing: Halvt Ice Dub kobber og halvt Ice Dub Holo Gold – tørnet i løkke.

Bindevejledning

Fabrikanten af Ice Dub laver ikke længere farven Holo Gold. Alternativt kan man bruge enten den almindelige Ice Dub Gold eller Lite Brite Holographic Gold. Jeg tror, havørreden er ligeglad om den er holografisk eller ej.

  1. Bindetråden fæstnes og føres tilbage mod krogbøjningen.
  2. Eventuel blybelastning indbindes.
  3. Dubbing arrangeres i dubbingløkke ved krogbøjningen, og kroppen dannes.
  4. Kroppen børstes godt ud og fluen afsluttes med whipfinish og lak.

Lignende fluer

En eller flere kystfluer med lignende egenskaber eller karakteristika

...
Kobberbassen

Ophav: Frank Jensen

...
Regnbuebassen

Ophav: Michell Mike Larsen