...

Regnbuebassen

En vellykket krydsning mellem to af de aller bedste kystfluer overhovedet, nemlig Brenda og Kobberbassen

Det er lidt svært at skjule sin begejstring for denne lille undseelige tangloppe flue, ikke mindst fordi den er en vellykket krydsning mellem to af de aller bedste kystfluer overhovedet, nemlig Brenda og Kobberbassen.

Fluetype

Tangloppe flue

Ophav

Michell Mike Larsen

Fluebinder

Michell Mike Larsen

Opfundet

2014

Det er lidt svært at skjule sin begejstring for denne flue, ikke mindst fordi den - i hvert fald med vanlig fluefisker fantasi - er en vellykket krydsning mellem to af de aller bedste kystfluer overhovedet, nemlig Brenda og Kobberbassen. Læg dertil den frække detalje med den hidsigt røde afslutning af kroppen, op mod messing hovedet.

Regnbuebassen virker umiddelbart oplagt som tangloppe imitation, men den kan nu også svømme rundt og ligne en del andre krible krable fødeemner som f.eks. rejer og tanglus – og på en lidt større krog er den perfekt som efterligning af kutling eller fiskeyngel.

Jeg var ellers meget længe om at slippe en gal ide om, at fluerne ved kysten skulle være indviklede og store. Men nu har jeg lært det - enkelt og småt er godt. Og derfor er Regnbuebassen et rigtig godt bud på en lille og simpel flue beregnet til svære havørreder året rundt. På trods af dens beskedne størrelse er fluen alligevel både levende og iøjnefaldende i vandet, så den burde kunne overliste de mest træge efterårsørreder. Klik på billedet og se Michell Mike Larsens fede Regnbuebasse nærmere efter i bindingen :-)

Fiskevejledning

Som tangloppe imitation fisker Regnbuebassen bedst over tangbælter og ålegræs hvor den tages ind i 5-10 cm lange ryk med gode pauser i ny og næ.

Bedste årstid

Hele året

Mønsterbeskrivelse

Materialeliste Regnbuebassen
Krog: Gamakatsu f 22.
Krop: Salmo Supreme Dub i farven rainbow. (også kendt som Brenda dubbing)
Bindetråd: UTC fire orange
Hoved: Cyclops 4 mm i farven kobber.

Bindevejledning

Fluen er dejlig hurtig at binde, for udover messinghovedet består den kun af en klat dubbing. Sørg for at kroppen taperes så den er tykkest på den forreste del. Når fluen er færdig kan den med fordel strigles grundigt igennem med et stykke velcro.

Lignende fluer

En eller flere kystfluer med lignende egenskaber eller karakteristika

...
Viva

Ophav: Jan Fensten

...
Kobberbassen

Ophav: Frank Jensen

...
Rainbow Bassen

Ophav: Michael Olsen

...
Guldbassen

Ophav: Anders Schultz