...

Viva

God flue at have med i æsken når havørreden tager små tanglopper

Denne flue tager naturligvis sit idémæssige afsæt i Kobberbassen, og er således blot én af mange varianter over dette super enkle og fine mønster. Navnet er en omskrivning af Vive. En fin plads på i Mariager fjords nord-side, hvor fluen havde en succesfuld debut

Fluetype

Tangloppe flue

Ophav

Jan Fensten

Fluebinder

Jan Fensten

Opfundet

2014

Navnet er en omskrivning af Vive. En fin plads på i Mariager fjords nord-side, hvor fluen havde en succesfuld debut. I foråret 2011 kom denne skamløst fine dubbing blend ud på markedet. Glæden var stor da jeg igennem en periode havde forsøgt at mixe en sort/brun/grønlig dubbing blend. Tanglopperne i de vande jeg frekventere er væsentlig mørkere end det originale kobberbasse mønster. Jeg binder fluen med både; et fluo orange hoved og et mere afdæmpet hoved i burnt orange, valget træffes ofte på stedet på baggrund af vandets klarhed. Begge har fanget havørreder.

Denne flue tager naturligvis sit idémæssige afsæt i Kobberbassen, og er således blot én af mange varianter over Frank Jensen´s super enkle og fine mønster.

Tanglopper er talrige og findes ved kysten året rundt, og de spiller en vigtig rolle på havørredens spiseseddel. Godt nok hører de til i småtings afdelingen, og en tangloppe fylder ikke meget i en havørred mave. Men her er det ikke størrelsen, men mængden, det kommer an på.

Fiskevejledning

Fisker bedst over tangbælter og ålegræs hvor forbilledet opholder sig i store mængder. Viva bør fiskes varieret, f.eks. i  5-10 cm lange ryk med gode pauser i ny og næ. Eller i lange træk med indlagte pauser, hvor fluen får lov til at synke.

Bedste årstid

Sommer-efterår-vinter

Mønsterbeskrivelse

Materialeliste Viva
Krog: Owner Iseama str. 4
Bindetråd: UTC 140 fluo orange eller burnt orange såfremt der ønskes en mere afdæmpet flue.
Belastning: Tungsten som ligges på oversiden af krogen.
Krop: Dubbing af Angel Dub i farven rusty olive dark.

Lignende fluer

En eller flere kystfluer med lignende egenskaber eller karakteristika

...
Hare's Ear

Ophav: Ikke oplyst

...
Kobberbassen

Ophav: Frank Jensen

...
Regnbuebassen

Ophav: Michell Mike Larsen

...
Rainbow Bassen

Ophav: Michael Olsen