...

Kobberbassen

Så simpel, at den næsten er en hån mod alle andre fluer.

I original udgaven er Kobberbassen næsten en hån mod alle andre kystfluer, for den består udelukkende af en klat dubbing på en krog - simplere kan det ikke blive. Muligvis generer dette kræsne fluebindere, men havørreden synes at være ligeglad og finder den delikat og spiselig.

Fluetype

Tangloppe flue

Ophav

Frank Jensen

Fluebinder

Ola Pedersen

Opfundet

1996

I original udgaven er Kobberbassen næsten en hån mod alle andre kystfluer, for den består udelukkende af en klat dubbing på en krog - simplere kan det ikke blive. Fluens eneste svaghed er netop at den er så enkel, at den næppe får nogen fluebinders tænder til at løbe i vand over fluestikken. Men havørreden elsker den og finder den både delikat og spiselig - om end dens tænder nok heller ikke løber i vand.

Kobberbassen er en hamrende effektiv kystflue, som hvert år narrer massevis af havørreder over hele landet. Jovist, Kobberbassen er uden tvivl en af de bedste kystfluer nogensinde, og man kunne sandsynligvis klare sig en hel sæson med en håndfuld kobberbasser som det eneste mønster i flueæsken - men det ville nok være kedeligere på den måde…

Kobberbassen er oprindelig skabt som tangloppe imitation, men den ligner samtidig en del andre fødeemner som f.eks. rejer og tanglus – og på en lidt større krog er den perfekt som efterligning af kutling eller fiskeyngel. Jeg laver derfor Kobberbassen i flere udgaver og størrelser; bl.a en lidt større version som er forsynet med messinghoved.

Fiskevejledning

Kobberbassen er en allround flue som kan svømme  rundt og ligne hvad som helst. Så derfor er det kun fantasien sætter grænser for hvordan denne flue skal fiskes. Som tangloppe imitation fisker den dog bedst over tangbælter og ålegræs hvor den tages ind i 5-10 cm lange ryk med gode pauser i ny og næ.

Bedste årstid

Hele året

Mønsterbeskrivelse

Materialeliste Kobberbassen
Krog: Partridge CS52 Sea Prince eller CS 54 Saltwater Shrimp str. 4-8
Krop: Kobberdub - her er anvendt Ove's Supreme Kobber Dub, en ultrahemmelig hjemmemix med et fantastisk og uovertruffet farvespil
Rib: Kobberwire (kan udelades)

Bindevejledning

Kobberbassen er dejlig nem at binde og jeg laver den i en langhåret og en korthåret version. Først den langhårede:

  1. Bindetråden fæstnes og føres tilbage mod krogbøjningen.
  2. Eventuel blybelastning indbindes.
  3. Dubbing arrangeres i dubbingløkke ved krogbøjningen, og kroppen dannes. Brug rigeligt med dubbing for at få en fyldig krop.
  4. Kroppen børstes godt ud og fluen afsluttes med whipfinish og lak.
Den kortklippede version:
  1. Bindetråden fæstnes og vindes tilbage mod krogbøjningen.
  2. Indbind ribben af kobberwire.
  3. Dubbing rulles på bindetråden og kroppen dannes.
  4. Ribben føres frem til krogøjet og flue afsluttes med whipfinish og lak.

Kobberbassen kan godt tåle at blive vist igen

Lignende fluer

En eller flere kystfluer med lignende egenskaber eller karakteristika

...
Viva

Ophav: Jan Fensten

...
Regnbuebassen

Ophav: Michell Mike Larsen

...
Fonagerbassen

Ophav: Michael Olsen

...
Guldbassen

Ophav: Anders Schultz